Palasimme Fuerteventuralta espanjan kielen pintojen pariin vielä kolmeksi viikoksi tuttuun kielikouluun ja asuimme tutussa opiskelija-asuntolassa Las Palmasissa. Opintojen edistymisen myötä olimme nyt ylemmällä luokalla, mikä nosti hieman stressitasoa niin, että verbien taivutusmuodot tunkeutuivat välillä uniinkin.
Viihdyimme koulussa edelleen hyvin ja totuimme opiskelurytmiin taas nopeasti. Ainoana riesana olivat kansalaisuudeltaan mainitsemattomat luokkatoverit, jotka hallitsivat ilmatilaa eräällä äänekkäällä germaanisella kielellä heti, kun siihen avautui mahdollisuus. Opimme myös espanjalaisen tavan viettää siestaa lounaan jälkeen. Iltapäivisin teimme pitkiä kävelyretkiä tutkien kaupunkia. Illat menivät sitten läksyjen parissa.
Kanariansaarten talvi on ollut kylmin kahteenkymmeneen vuoteen, minkä olemme saaneet epäonneksemme kokea tällä reissulla. Viimeisten viikkojen aikana lämpötila oli keskimäärin muutaman asteen korkeampi kuin tullessamme tänne tammikuussa. (Yöllä ehkä 15, päivällä 18-22 astetta) Enimmäkseen (muutamaa poikkeuspäivää lukuunottamatta) on ollut harmaata, pilvistä ja tuulista. Hellevaatteita ei ole tarvinnut, shortsit ja uima-asut ovat jääneet repun pohjalle.
Gran Canarialla vallitsee samanlainen oma mikroilmasto kuin muillakin Kanarian saarilla: pohjoisrannikolla (kuten Las Palmasissa) on usein kylmempää kuin etelässä, jossa ovatkin varsinaiset rantalomakohteet (Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto Rico). Monet opiskelukaverimme kiirehtivät viikonloppuisin etelään. Me emme kuitenkaan halunneet lähteä katsomaan turistigettojen elämää, vaan viihdyimme hyvin Las Palmasissa ja sen ympäristössä.
Puerto de las Nieves 15. - 18.3.2015
Kielikurssin päättymisen ja paluulennon väliin jäi muutama päivä, jotka vietimme meille tutun Agaeten pikkukaupungin kalastajasatamassa Puerto de las Nievesissä. Onneksemme saimme matkamme lopuksi nauttia täydellisistä kesäpäivistä patikoimalla Agaeten vehreässä laaksossa ja vähän sitä ympäröivillä vuorillakin ja ihailla auringon laskua naapurisaaren Teneriffan ja El Teiden horisontin taakse.
.
Kaksi ja puoli kuukautta olemme nyt viettäneet Kanariansaaria tutkien. Suunnitelmamme oli käydä kaikilla asutuilla saarilla, ja onnistuimme siinä aika hyvin. Ainoastaan Graciosalle emme päässeet, koska myrskytuulen takia laivat eivät kulkeneet. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka erilaisia kaikki saaret ovat. Las Palmasin kaupunki oli meille positiivinen yllätys: noin Helsingin kokoinen kaupunki on paljon muutakin kuin suuri turistikylä. Itse asiassa turisteja ei paljon huomaa muualla kuin Las Canterasin rantabulevardilla. Muuten kaupunki on kuin mikä tahansa suurehko kaupunki. Paitsi että se on erittäin siisti ja rauhallinen.
Jos haluaa pysyä poissa turistien maailmasta ja löytää jotain aitoa ja rauhallista, kannattaa mennä El Hierrolle tai La Gomeralle. Jos rakastaa hiekkarantoja ja vesiurheilua, on Fuerteventura oikea paikka. Me ihastuimme erityisesti Lanzaroteen sen omalaatuisen mustavalkoisen arkkitehtuurin ja vulkaanisen luonnon takia.
Näyttäisi siltä, että Espanjan talousongelmat eivät näy Kanarialla yhtä selvästi kuin manner-Espanjassa. Hylättyjä rakennustyömaita näkyy mm. Fuerteventuralla, ja Las Palmasin rannoilla maleksii paljon toimettomia nuoria. Ilmapiiri on täällä kuitenkin myönteinen ja ihmiset vaikuttavat onnellisemmilta kuin vaikkapa Madridin katukuvassa. Eräinä syinä ovat varmaan saarelaisten sisäinen yhteenkuuluvuus ja ihmisten keskinäinen huolenpito, kunnioitus ja perusystävällisyys toisiaan kohtaan. Päinvastoin kuin Suomessa, tuntemattomien tervehtiminen pikku hymyn kera kuuluu täällä jokapäiväiseen elämään.
Joka tapauksessa kotiin on jälleen hauska palata, ja mieli on täynnä mukavia muistoja. Espanjan kielen opiskelua aiomme kyllä jatkaa, ja uusia matkasuunnitelmiakin on jo mielessä. Pysykää kuulolla!
[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre1681 views )
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Seuraava> nav_last>>